Nov 1, 2016

Članovi novosadske i beogradske Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju uspešno su predstavili svoje radove na ovogodišnjoj konferenciji Alps-Adria Psychology Conference koja je održana u Rijeci od 29. septembra do 1. oktobra ove godine.

Članica novosadske laboratorije, Jelena Sokić, osovojila je AAPC nagradu za najuspešnije studentsko prezentovanje na konferenciji za rad pod nazivom “The refugee children`s drawings as indicators of trauma“.

Nagrada Branko Sremec za najbolje studentsko izlaganje iz oblasti eksperimentalne psihologije takođe je stigla u Novi Sad. Nagradu je dobila Marija Cmiljanović koja je predstavila rad, nastao u saradnji sa Sunčicom Zdravković, pod nazivom “Uncanny Valley: social distance and social anxiety“.

Uspešnu i posećenu prezentaciju je održao i Predrag Nedimović koji je predstavio rad pod nazivom “Lightness of an object that moves through different illumination levels”, nastao u saradnji sa Sunčicom Zdravković.

Ian Thornton (University of Malta) i Sunčica Zdravković su ispitivali da li se kod iluzornog kretanja javlja pop out fenomen u radu “Does illusory motion attract attention?“.

U radu “Effect of anxiety on interpretation and judgmental biases“, članica LEPNS Emilija Drobnjaković, proveravala je uticaj anksioznosti na pristrasnosti u suđenju o socijalnim i nesocijalnim situacijama. Mentor je bila Bojana Dinić.

Rad “Are there judgmental biases in anxiety and agressiveness?“ je imao za cilj da proveri kakav je uticaj anksioznosti i agresivnosti na interpretaciju socijalnih situacija. Autorke rada su Bojana Dinić, Jelena Radanović i Emilija Drobnjaković.

Čestitamo svim učesnicima na još jednoj uspešnoj konferenciji!

unnamed

FacebookTwitterGoogle+