10/01/2018>> PRIJAVA ZA EKSPERIMENT MODALITETI-NORME 3

Dragi studenti, ove i naredne nedelje održava se poslednji ciklus eksperimenata. Ovoga puta 60 studenata može da se prijavi za NORME3, a 30 studenata može da se prijavi za eksperiment koji će se održati naredne nedelje i o kom ćete biti blagovremeno obavešteni. Bitno je da će sa ova dva eksperimenta biti pokrivena cela generacija i da će većina studenata koja je učestvovala u svim dosadašnjim istraživanjima imati potrebnih 5 bodova. Na ovom linku mogu da se upišu prvih 60 studenata  (priloženom eksel fajlu upišite prezime i ime, broj indeksa, e mail, a u kolonama „radio norme1″ i „radio norme2″ ukucajte plus (+) ukoliko ste radili jedan ili drugi ili oba istraživanja). Rok za prijavu je subota 14.01.2018. do 20h. Oni koji ne uspeju sada da se prijave, učestvovaće u eksperimentu koji će se održati sledeće nedelje. Oni studenti kojima će nakon ovog poslednjeg ciklusa faliti bodovi, biće obavešteni o načinu na koji će nadoknaditi bodove.

06/12/2017>> OBAVEŠTENJE

Dragi studenti, na sajtu je postavljen spisak sa dosadašnjim bodovima dobijenim za učešće u eksperimentima. Ukoliko Vam neki bod nije evidentiran možete mi pisati na milica.p.stijacic@gmail.com.

01/12/2017>> OBAVEŠTENjE ZA STUDENTE KOJI NISU PROŠLI PUT RADILI EKSPERIMENT REČI

Dragi studenti, na ovom linku se možete prijaviti za drugi deo eksperimenta Reči2, koji se organizuje za studente KOJI PROŠLI PUT NISU RADILI ovaj eksperiment. Molim studente koji su već radili eksperiment „Reči“ da se ne prijavljuju, jer će dobiti negativni bod. Spisak studenata koji su već uradili ovaj eksperiment možete videti u tabeli sa bodovima, koja je postavljena na ovoj stranici. Drugim rečima,  studenti koji imaju ubeleženu jedinicu u koloni Reči neka se NE PRIJAVLJUJU!!! Ukoliko ima studenata koji imaju -1 bod, oni mogu da se prijave, jer to znači da se prošli put nisu pojavili na eksperimentu, pa sad imaju priliku da nadoknade bod. 

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete mi pisati na milica.p.stijacic@gmail.com

26/11/2017>> OBAVEŠTENJE ZA STUDENTE KOJI TREBA DA NADOKNADE EKSPERIMENT „PREPOZNAVANJE LICA“

Molim sledećih šest studenata, koji nisu uradili eksperiment „PREPOZNAVANJE LICA“ da se prijave za neki od termina koji su predviđeni za četvrtak 30.11.2017. od 10h. U pitanju su studenti Mario Vezić, Trklja Lana, Matić Đurđija, Popović Ana, Todorović Natalijai Ivanov Marina. Možete se prijaviti za neki od šest termina prateći ovaj link. Ukoliko imate nekih nedoumica, pišite na milica.p.stijacic@gmail.com.

24/11/2017>> NOVA PRIJAVA ZA ISTRAŽIVANJE MODALITETI-NORME

Dragi studenti,

Krenuo je drugi ciklus istraživanja „modaliteti-norme“. Kao i prošli put, molim Vas da mi pošaljete mejl na modaliteti.norme@gmail.com. U naslovu mejla stavite „Prijava za norme 2″, a u tekstu navedite ime, prezime i broj indeksa. Ovo istraživanje je namenjeno za CELU generaciju. Prijave možete da šaljete do ponedeljka 27.12.2017. do 21h. Ponovo ćete u mejlu dobiti detaljno uputstvo, kao i saglasnost za učestvovanje u istraživanju. Molim Vas da poštujete navedeno vreme za prijavu. Do srede 29.11.2017. u 21h dobićete matrice za popunjavanje, a rok za popunjavanje biće utorak 05.12.2017. do 21h.

17/11/2017>> OBAVEŠTENJE O NOVOM EKSPERIMENTU

Dragi studenti,

Na sajtu Odseka možete se upisati za učestovanje u novom eksperimentu „Reči“. To možete uraditi i klikom na ovaj link. Na eksperiment može da se prijavi 45 studenata. Ukoliko imate dodatnih pitanja, pišite na milica.p.stijacic@gmail.com.

Napomena: postavljen je ažurirani spisak sa sakupljenim bodovima nakon eksperimenta „Prepoznavanje lica“.

15/11/2017>> OBAVEŠTENJE- OKAČEN JE SPISAK SA BODOVIMA NAKON ZAVRŠENOG ISTRAŽIVANJA – MODALITETI   NORME

Dragi studenti,

Možete proveriti Vaše bodove nakon prvog završenog istraživanja – Modaliteti norme. Molim Vas da proverite da li su Vam bodovi evidentirani. Ukoliko imate pitanja, pišite na milica.p.stijacic@gmail.com.

12/11/2017 >> VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA STUDENTE PRVE GODINE

Dragi studenti,

Na sajtu psihologije postavljen je spisak za upisivanje za eksperiment „PREPOZNAVANJE LICA“. Učešće je obavezno za sve studente prve godine psihologije. Možete pratiti i ovaj link ukoliko želite da se prijavite. Eksperiment počinje u sredu 15.11.2017. godine.

01/11/2017 >>  UPUTSTVO ZA PRIJAVU ZA ISTRAŽIVANJE MODALITETI – NORME

Dragi studenti,

Prvo istraživanje se radi „online“ i odnosi se na prikupljanje procena za razne leksičke i semantičke varijable za određene imenice srpskog jezika. Za ovo istraživanje prijavljujete se tako što na modaliteti.norme@gmail.com pošaljete mejl sa naslovom „prijava za istraživanje“. U tekstu mejla navedite ime, prezime i broj indeksa. Prijava traje do 05.11.2017. (nedelja) do 20h. Nakon što pošaljete mejl, biće Vam poslat jedan dokument u wordu – u kojem se nalazi detaljno uputstvo sa opisom šta treba da procenjujete, kao i SAGLASNOST za učestvovanje u ustraživanju, koju OBAVEZNO treba da POTPIŠETE, tako što otkucate ime i prezime na za potpis predviđeno mesto. Bez potpisa neće moći da Vam se prizna učešće u istraživanju. Pored tog dokumenta u wordu, dobićete i excel fajlove u kojima se nalaze reči koje ćete procenjivati.  Ove fajlove ćete dobiti najkasnije do 06.11.2017. do 14h. Imaćete nedelju dana za popunjavanje fajlova, odnosno krajnji rok za slanje popunjenih matrica biće 12.11.2017. do 20h.

Za ovo istraživanje može da se prijavi cela generacija (i stari studenti koji ponovo slušaju percepciju).

26/10/2017 >> Spisak studenata kojima nedostaju bodovi – školska 2016/2017. je postavljen na sajt.

13/10/2017 >>  OBAVEŠTENJE ZA STUDENTE PRVE GODINE - OKAČEN SPISAK STUDENATA KOJI SU URADILI UVODNI EKSPERIMENT

Dragi studenti,

Okačen je spisak studenata koji su uradili Uvodni eksperiment. Molim sve studente da provere da li im je evidentirano učešće. Studentkinje koje treba da dobiju novi broj indeksa, a koje su uradile Uvodni eksperiment neka napišu mejl Milici (milica.p.stijacic@gmail.com) kad dobiju novi broj indeksa, kako bi im se ažurirali podaci.

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete nam se obratiti putem mejla na:  milica.p.stijacic@gmail.com

 

POENI ZA UČEŠĆE U EKSPERIMENTIMA (PRVA GODINA) ZA ZIMSKI SEMESTAR 2017/2018.

 

NAPOMENA: Ako niste dobili poen za neki od eksperimenata (a uradili ste ga) javite se na milica.p.stijacic@gmail.com.

Spisak je ažuriran 07. januara 2018.

Download (PDF, 284KB)